مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

زنان و مردان پس از رسيدن به سن بلوغ نيازهايي دارند كه مي‌بايست براي رفع اين نيازها و آرامش در زندگي به نكاح قانوني جنس مخالف خود در بيايند. ازدواج زنان و مردان در دو نوع مختلف در قانون مدني كشور ذكر شده است و در هر نوع نكاح حقوق زنان و مردان متفاوت خواهد بود. در ادامه اين مطلب قصد داريم انواع نكاح از ديدگاه قانون مدني و تفاوت‌هاي آن‌ها را برايتان شرح دهيم، با ما همراه باشيد.

براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد :

انواع نكاح در قانون مدني

نكاح در قانون مدني

انواع نكاح قانون مدني

 

 

 

 

 

انواع نكاح مندرج در قانون مدني

در قانون مدني كشور ما دو نوع نكاح ذكر شده است. اين دو نوع شامل نكاح موقت و دائم مي‌باشند. نكاح موقت مدت دار و نكاح دائم هميشگي است. همانطور كه در بالا خدمتتان گفته شد اين دو نوع نكاح با يكديگر كاملا متفاوت هستند.

تفاوت‌هاي نكاح دائم و موقت | انواع نكاح در قانون مدني

نكاح دائم و موقت تفاوت‌هاي زيادي دارند، تفاوت اين دو نوع نكاح به شرح زير مي‌باشد:

ارث بردن

در عقد دائم زن و شوهر مي‌توانند اموال يكديگر را به ارث ببرند. براي مثال اگر زن فوت شود قسمتي از اموالش به همسر او تعلق پيدا مي‌كند و اگر مرد فوت گردد نيز زن بخشي از اموال او را به ارث خواهد برد. اما در عقد موقت يا همان صيغه، زن و شوهر از اموال يكديگر ارث نمي‌برند و چنانچه هر يك از آن‌ها فوت نمايد ديگري نمي‌تواند براي دريافت ارث طرف مقابل اقدام كند. حتي شرط ارث بري هم باطل است و سبب ارث بري طرفين از يكديگر نمي‌گردد.

نفقه

در عقد دائم طبق قانون مدني مرد موظف است كه تمام مخارج زندگي زن را به عهده بگيرد و براي تامين زندگي او هزينه‌هايي بپردازد كه به اين كار پرداخت نفقه گفته مي‌شود. اما در عقد موقت هيچ نفقه‌اي براي زن در نظر گرفته نشده است و قانونگذار در عقد موقت مرد را ملزم به پرداخت نفقه نكرده است اما مي‌توان خلاف آن شرط نمود. يعني طرفين مي‌توانند ضمن ازدواج موقت شرط پرداخت نفقه كنند.

طلاق

در عقد دائم چنانچه به هر دليلي زن و شوهر بخواهند از يكديگر طلاق بگيرند مي‌بايست با مراجعه به دادگاه و گذراندن تمام مراحل قانوني براي طلاق خود اقدام نمايند.

اما در عقد موقت قانونگذار هيچ گونه دادگاهي را براي طلاق در نظر نگرفته است و طبق قانون مدني اگر زن و مرد بخواهند در عقد موقت از يكديگر جدا شوند مي‌بايست صبر كنند تا مدت زمان صيغه آن‌ها تمام شود يا اينكه بذل مدت كنند. در صورتي كه مدت زمان صيغه تمام شود يا مرد بقيه مدت نكاح را به زن ببخشد (بذل مدت كند) زن و شوهر ديگر به هم محرم نخواهند بود و ازدواجشان پايان مي‌يابد.

مهريه

در عقد دائم زن و شوهر مي‌توانند مبلغي را به عنوان مهريه ذكر نمايند و هر دو به آن مبلغ توافق كنند. در عقد دائم تعيين مهريه الزامي نخواهد بود و چنانچه زن رضايت دهد مي‌تواند بدون تعيين مهريه با مرد عقد نمايد. البته در چنين حالتي زن بعدا مي‌تواند از دادگاه تقاضاي تعيين مهر المثل نمايد.

اما در عقد موقت مطابق با ماده ۱۰۹۵ قانون مدني تعيين مهريه الزامي مي‌باشد و چنانچه مهريه تعيين نگردد عقد نكاح موقت آن‌ها باطل خواهد بود.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص انواع نكاح در قانون مدني، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون انواع نكاح در قانون مدني پاسخ دهند.

 

 

منبع : انواع نكاح در قانون مدني

 
امتیاز:
بازدید: 33
برچسب:
:
[ 1399/7/28  ] [ ۰۹ ] [ vakiel ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 2
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب